Beleggersacademy

Les 3: Hoe kies ik een beleggingsrekening?

03 januari 2019 12:42 Aangepast: 09 mei 2019 13:26

Beurscommentator Janneke Willemse geeft in tien lessen een introductiecursus voor de startende belegger. Deze week les 3: Hoe kies ik een beleggingsrekening?

Als je wilt gaan beleggen is de eerste stap het openen van een beleggingsrekening. Op zo'n rekening zet je het geld apart waarmee je vervolgens beleggingsproducten kunt kopen en verkopen. 

Er zijn echter nogal wat aanbieders van beleggingsrekeningen en dus is het belangrijk om goed uit te zoeken welke rekening past bij jouw wensen en doelen. 

Het verschil tussen de diverse aanbieders zit hem in de eerste plaats in de kosten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de transactiekosten van losse aandelen, maar ook de kosten voor professioneel advies. Die kunnen namelijk aardig uiteenlopen. 

Daarbij bieden verschillende aanbieders verschillende extra's bij hun rekeningen. Zo zijn er rekeningen waarbij je in de app ook op de hoogte wordt gehouden van het laatste financiële nieuws dat relevant is voor jouw portefeuille. Maar er zijn bijvoorbeeld ook aanbieders die gratis beleggingscursussen aanbieden of die een gratis helpdesk hebben voor je vragen over beleggen. 

Heb je uiteindelijk een rekening gevonden die zowel qua extra's als wat betreft de kosten bij je past, dan is het openen van gelukkig niet heel ingewikkeld. En zodra je de rekening hebt geopend en er geld op hebt staan, kun je aan de slag en producten of aandelen aanschaffen. Wat de verschillende producten zijn, laat Janneke in les 4 van de beleggersacademy zien.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van