Beurs

Drukke week voor beleggers: veel jaarcijfers en rentebesluit Fed

28 januari 2018 20:52 Aangepast: 23 februari 2018 10:59
Beeld © AFP

Het wordt een drukke beursweek. Zo barst in Nederland het kwartaalcijferseizoen echt los en de Fed komt met het rentebesluit. In de VS komen veel techbedrijven met jaarcijfers en het wordt bekend hoe goed het er met de arbeidsmarkt gaat.

Deze week publiceren de zwaargewichten Shell, Unilever en ING hun resultaten over het vierde kwartaal en daarmee over heel 2017. Verder komen ook KPN, Philips Lighting, Unibail Rodamco en Wereldhave met hun resultaten.

Philips is dinsdag het eerste AEX-fonds dat een kijkje in de boeken geeft.

ING, KPN en vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco zijn woensdag aan de beurt.

Donderdag volgen olie- en gasgigant Shell en was- en levensmiddelenconcern Unilever.

Vrijdag publiceren midkappers Philips Lighting en vastgoedbedrijf Wereldhave hun resultaten.

Donderdag: Apple, Alphabet, Amazon

Buiten Nederland trekken de resultaten van de Amerikaanse techreuzen Alphabet, Amazon en Apple veel aandacht. Die komen allemaal op donderdag.

Eerder in de week laten Facebook (woensdag), Microsoft (woensdag, 2e kwartaal) en Qualcomm (woensdag, eerste kwartaal) al weten hoe het hun in de afgelopen maanden is vergaan, evenals grote bedrijven als McDonald's (dinsdag), farmaceut Pfizer (dinsdag) en vliegtuigbouwer Boeing (woensdag).

Vrijdag is het tevens de beurt aan Deutsche Bank en automaker Daimler. Op de laatste dag van de handelsweek gaat de aandacht op Wall Street dan weer vooral uit naar oliereuzen ExxonMobil en Chevron en uitzender Manpower.

Op onze speciale koersenpagina's vind je alle informatie per fonds bij elkaar: niet alleen de koers van het aandeel, maar ook die van opties. En verder het recente nieuws, analistenadviezen, agenda en kerncijfers en niet te vergeten de grafieken waarin je de koers kunt vergelijken met die van een ander bedrijf of de index. Bijvoorbeeld voor Ahold, AkzoNobel, Unilever of Air France-KLM.

Fed

Bij het rentebesluit van de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, op woensdag zal de financiële markt vooral letten op opmerkingen over renteverhogingen in de rest van het jaar.

Veel analisten denken dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten de officiële rente nu nog ongemoeid laat, maar in maart de rente wel weer iets gaat verhogen.

Banencijfers VS

Wat betreft macro-economische cijfers ligt het zwaartepunt op vrijdag. Dan presenteert de overheid in de VS het maandelijkse banenrapport. De kracht van de Amerikaanse banenmarkt speelt doorgaans een belangrijke rol bij het bepalen van het rentebeleid van de Fed.

Wil je nog meer weten over de beurs? Kijk dan naar Beurs Inside, elke maandag live te zien om 20.00 uur - of later terugkijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van