Beurs

Koers Docdata explodeert opnieuw, plus 80 procent

10 januari 2018 18:00 Aangepast: 07 februari 2018 21:27
Directeur Gijs van Lookeren Campagne (r) weet niet waarom de koers van Docdata omhoog knalt Beeld © ANP

De koersexplosie van beursfonds Docdata heeft zich vandaag voortgezet. Vandaag werd het aandeel van het bedrijfje, dat een betaalapp ontwikkelt, bijna 80 procent méér waard. In de afgelopen vier handelsdagen is de waarde van het bedrijf bijna verzesvoudigd.

Gisteren liet directeur Gijs van Lookeren Campagne weten geen verklaring te hebben voor de extreme koersstijgingen van de afgelopen dagen. "Daaraan is vandaag niets veranderd", zegt hij. Nabeurs bevestigde Docdata dat in een officiële verklaring.

Woensdag sloot het aandeel de handelsdag, na opnieuw opmerkelijk hoge omzetten, af op 3,20 euro. Dat is bijna zes keer zoveel als donderdag, toen Docdata sloot op 54 cent. Afgelopen jaar kende de koers van Docdata geen uitschieters. Het aandeel koerste onveranderd rond de 50 cent.

Opmerkelijke bewegingen

Op het kantoor van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet de recente opmerkelijke koerssprong ook zijn waargenomen.

Een woordvoerder van de beurswaakhond kan geen uitspraken doen over specifieke aandelen, maar geeft in algemene zin wel aan dat de AFM de koersontwikkelingen op de beurs nauwgezet in de gaten houdt. "Als sprake is van opmerkelijke bewegingen, kunnen wij contact opnemen met het betreffende bedrijf om opheldering te krijgen."

Ook benadrukt hij dat een beursgenoteerd bedrijf verplicht is om de markt te informeren als er ontwikkelingen zijn die de beurskoers kunnen beïnvloeden. Het laatste inhoudelijke persbericht van Docdata dateert van 22 december, dus ver voor de opmerkelijke koersstijging. Bovendien stond daarin geen informatie die de huidige koersontwikkeling kan verklaren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van