Ga naar de inhoud
Beurs

Beurs op record, 'maar er zit nog veel meer in het vat'

De AEX sloot gisteren op het hoogste punt sinds 2001, maar de koersen kunnen nog veel verder omhoog, zeggen Jos Versteeg van InsingerGilissen en beurscommentator Janneke Willemse.

Versteeg is niet verbaasd dat het zo goed gaat op de beurs. De economie draait immers goed en de winstgroei is hoog. In alle regio’s gaat het goed, zowel in Europa, als in de VS, China en Japan.

Het mooie is zelfs dat China nu wat afzwakt. Dat zorgt ervoor dat de grondstoffenprijzen niet te hard stijgen en daardoor blijft de inflatie wereldwijd beperkt, zegt hij.

'Techaandelen niet duur'

Er zit dan ook nog veel meer in het vat, denkt Versteeg. De bullmarkt, waarin de koersen per saldo structureel stijgen, dateert weliswaar al van maart 2009, maar het komt wel vaker voor dat zo’n periode langer duurt. "Je ziet juist ook dat het op het laatst nog heel hard gaat."

Zo zijn techaandelen in vergelijking met het jaar 2000 nog helemaal niet zo hoog gewaardeerd, zegt Versteeg. "Zolang de bedrijfswinsten zo mooi groeien is er eigenlijk niets aan de hand."

Rente nog laag

Janneke Willemse voegt toe dat de inflatie nog beperkt blijft. In de VS heeft de Fed, de Amerikaanse centrale bank, weliswaar de rente al een paar keer verhoogd, maar dat is nog beperkt. De ECB heeft de rente nog helemaal niet verhoogd.

Als de rente stijgt, dan worden andere beleggingen dan aandelen interessanter, maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. Dus aandelen blijven nog heel aantrekkelijk, concludeert Willemse.

Bekijk het volledige gesprek met Janneke Willemse en Jos Versteeg: