Beurs

'Waardering aandelen flink opgelopen, neem hier en daar winst'

09 januari 2018 08:32 Aangepast: 15 januari 2018 11:03
Beeld © RTL Z

In vijf beursdagen stegen de koersen gemiddeld al met 3 procent. Dat is meer dan je op een spaarrekening in een heel jaar krijgt. Maurits Heldring van ABN Amro wordt wat voorzichtig.

De beurs begon eind 2017 al hard te stijgen, daarvoor hadden we een lange fase dat de beurs heel weinig heeft gedaan, tekent beurscommentator Hans de Geus aan.

Hij zelf is nu positief en denkt dat het nog wel een tijdje zo kan doorgaan, alhoewel de beurs het huidige tempo uiteraard niet het hele jaar kan volhouden, zegt hij.

'Energiesector niet duur'

De beurs steeg eind vorig jaar mede door de energiesector, die profiteerde van de oplopende olieprijzen. De energiesector weeg relatief zwaar in Amsterdam, met onder meer Shell, aldus De Geus.

"Aandelen zijn vooral in de VS duur en in Europa geldt dat misschien voor bepaalde sectoren. Maar de energiesector is helemaal niet zo duur. Misschien zit daar nog wel meer in het vat", denkt De Geus.

'Tijd om winst te nemen'

Maar Heldring is voorzichtiger. Weliswaar ziet ABN Amro het voor de langere termijn gunstig in voor aandelen, maar we hebben al zeven hele mooie jaren achter de rug, zegt hij.

Een hoop seinen staan op groen, zo is de rente laag en de winstgroei van bedrijven is prima, maar de waarderingen zijn flink opgelopen. Heldring denkt dan ook dat het tijd is om hier en daar wat winst te nemen.

Bekijk het volledige gesprek met Hans de Geus en Maurits Heldring:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van