Ga naar de inhoud
Beurs

Dow door de 25.000, 'maar de beurs kan nog verder stijgen'

Beeld © RTL Z

Het gaat prima op de beurzen en beleggers krijgen misschien wat hoogtevrees, maar er is nog steeds geen alternatief voor aandelen. Dat zeggen Hendrik Jan Tuch van Aegon en beurscommentator Janneke Willemse.

De groeivooruitzichten zijn nog goed, beleggers maken zich geen zorgen over de winstcijfers en in de VS komt er een belastingverlaging. Dat zijn flink wat factoren die zorgen voor een aanhoudende rally op de aandelenbeurzen, zegt Tuch.

De Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, heeft het monetaire beleid maar amper verkrapt. Dat heeft een rol gespeeld bij deze uitbundigheid. Als de Fed de rente niet veel verhoogt, dan mag je verwachten dat dat gunstig is voor de beurzen, aldus Tuch.

'Geen alternatief voor aandelen'

Zeker buiten de VS is er gezien de nog altijd lage rente nog geen alternatief voor een belegging in aandelen, zegt Willemse. Tuch denkt dat er vanwege die lage rente nog steeds een stroom geld zal gaan van slecht renderende obligaties naar aandelen. En dat kan volgens hem nog wel even aanhouden.

Maar ondertussen stijgt de rente wel verder en ergens in de komende maanden zal het beeld wel gaan veranderen, denkt Willemse.

Bekijk het volledige gesprek met Janneke Willemse en Hendrik Jan Tuch:

Dit is een artikel van