Beurs

Cfo Brent Wissink van Takeaway.com casht ruim 2 miljoen

14 december 2017 11:31 Aangepast: 14 december 2017 11:31
Beeld © ANP

Chief financial officer Brent Wissink van Takeaway.com heeft opnieuw een flink deel van zijn aandelen in de afhaalservice verkocht. De verkoop leverde hem ruim 2,2 miljoen euro op.

Takeaway.com, het bedrijf achter Thuisbezorgd, ging september vorig jaar naar de beurs. Bij de beursgang verkochten bestuurders, onder wie Wissink, ook al substantiële aandelenpakketten. De vorig jaar verzilverde aandelen leverden Wissink zo’n 8 miljoen euro op.

Belasting

Analist Roel Gooskens concludeerde destijds op nieuwssite Follow the Money dat de beursgang van Takeaway 'niet ging over groeien, maar over graaien'. De omvangrijke verkopen door het management toonden volgens de analist aan dat er in de top wordt getwijfeld aan de vooruitzichten van het bedrijf.

Dat wordt tegengesproken door Takeaway. Volgens manager investor relations Joris Wilton verkocht Wissink de aandelen destijds om de belasting te betalen over de waardestijging van zijn aandelen- en optiepakket bij de beursgang. "Dat geld kwam niet op de bankrekening van Brent terecht."  

Nieuwe verkoop

Uit het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat financieel bestuurder Wissink op 6 december opnieuw afscheid nam van aandelen. Wissink verkocht ruim twintig procent van zijn pakket. De 50.000 aandelen brachten 2.210.000 euro op.

Met de verkoop profiteert de bestuurder van de snelle koersstijging van Takeaway. Het aandeel ging naar de beurs tegen een introductiekoers van 23 euro. Dankzij de koersexplosie van afgelopen jaar brachten de aandelen nu bijna het dubbele op. Wissink verkocht zijn aandelen vorige week voor 44,20 euro per stuk.

Takeaway kan niet zeggen waarom Wissink dit keer aandelen verkocht. "Dat is een privébeslissing van de bestuurder", aldus Wilton. Volgens de woordvoerder zijn Wissink en de andere bestuurders 'op de korte termijn niet voornemens om meer aandelen te verkopen'.

Grootaandeelhouder verkocht ook

Niet alleen het management heeft onlangs aandelen verkocht. Grootaandeelhouder Prime Ventures bracht zijn belang in Takeaway afgelopen september terug van ruim 23 procent tot onder de 17 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van