Beurs

Bitcoinhandel mogelijk aan beurs van Chicago: nieuw koersrecord

01 november 2017 09:17 Aangepast: 01 november 2017 09:24
Beeld © RTL Z

De waarde van bitcoin is op een nieuw record aanbeland. De belangrijkste cryptomunt ter wereld is nu bijna 6400 dollar waard.

De munt is sinds januari zo'n 540 procent in waarde gestegen, daarmee is het een buitengewoon lucratieve belegging. Ter vergelijking: de AEX is dit jaar met een kleine 15 procent gestegen. Gisteravond tikte de bitcoinkoers zelfs even de 6454 dollar aan, om daarna weer een klein beetje te zakken.

Handelen op een echte beurs

De laatste koerssprong is waarschijnlijk het gevolg van het besluit van de beurs van Chicago om bitcoinfutures aan te gaan bieden. Daarmee wordt het mogelijk om op een gerenommeerde beurs in de munt te handelen, iets wat tot nu toe niet het geval is.

Met futures kunnen beleggers speculeren op een daling of stijging van de koers van een zogenoemde onderliggende waarde. Dat kan bijvoorbeeld een index, grondstof of een valuta zoals bitcoin zijn.

Stalen zenuwen vereist

Als bitcoinbelegger kun je trouwens wel maar beter stalen zenuwen hebben, of een grenzeloos vertrouwen, want de koers maakt soms ook grote duikelingen. In de eerste twee weken van september daalde de waarde met bijna 35 procent. Inmiddels is dat dus alweer ruimschoots goedgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van