Ga naar de inhoud
Beurs

Bedrijf voegt 'blockchain' toe aan naam en aandeel schiet omhoog

ij de virtuele munt bitcoin wordt gebruikgemaakt van blockchain. Beeld © AFP

Het Britse bedrijf On-line, dat investerteert in internet en informatiebedrijven, zag zijn aandeel de afgelopen dagen met 394 procent stijgen. De reden: het wil het woord 'blockchain' toevoegen aan de bedrijfsnaam.

"Blockchaintechnologie en cryptocurrencies zijn nieuw en het is een opwindend terrein waar we al enige tijd op bezig zijn. We voelen dat de tijd rijp is om onze naam te veranderen. Onze toekomstige groei ligt op deze terreinen", aldus het bedrijf in een verklaring aan Bloomberg.

Naamsverwarring

Beleggers raken volgens het persbureau wel vaker in de ban raken van een naam. Toen het Amerikaans biotechnologiebedrijf Bioptix eerder deze maand hun naam veranderde in Riot Blockchain, verdubbelde de waarde.

Zie ook: Video: blockchain voor dummies in 2 minuten

Naamsverwarring ontstaat er soms ook bij beleggers volgens Bloomberg. Toen Snap, het moederbedrijf van Snapchat, naar de beurs ging, zag startup SNAP (dat datingapps maakt) de aandelen met 150 toenemen.  

Niet alleen bedrijven die blockchain aan hun naam verbinden lopen binnen. Wie 'blockchainexpert'op zijn cv heeft staan, loopt binnen. Het aantal vacatures op LinkedIn waarin gevraagd wordt om blockchainervaring, zo meldt Financial Times, is verdrievoudigd in het afgelopen jaar.