Ga naar de inhoud
Beurs

Bottelaar Refresco om tafel met investeerder PAI over overname

Beeld © ANP

Drankenbottelaar Refresco gaat onderhandelen met de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners over een overname. Dat heeft het Rotterdamse bedrijf nabeurs bekendgemaakt.

Een kleine twee weken geleden bracht PAI voor de tweede keer een bod uit op de Refresco. De Fransen boden toen 19,75 euro per aandeel. Daarmee wordt de drankenbottelaar op 1,6 miljard euro gewaardeerd. Een eerder bod van 17,29 euro per aandeel in april werd destijds direct afgeslagen.

In het persbericht schrijft Refresco dat zowel de directie als de raad van commissarissen het bod heeft bestudeerd en er ruimte is om verder te praten. Sindsdien hebben beide partijen met elkaar gesproken over verschillende onderwerpen. Nu gaan Refresco en PAI formeel om tafel zitten.

Belangen van alle partijen

Tijdens de gesprekken zal het Rotterdamse bedrijf rekening houden met de belangen van alle betrokken partijen, schrijft het. Ook benadrukt Refresco dat het zich blijft focussen op de integratie van Cott. Deze Amerikaanse concurrent werd in juli voor 1,1 miljard euro overgenomen.

Refresco wil voor de rest niets kwijt over de gesprekken. Nadere mededelingen volgen 'als en wanneer dat nodig is', aldus het bedrijf uit Rotterdam.