Ga naar de inhoud
Beurs

'Franse investeerder PAI doet nieuw bod op bottelaar Refresco'

Refresco-bestuursvoorzitter Hans Roelofs bij de beursgang in 2015. Beeld © Koen van Weel/ANP

De Franse investeerder PAI Partners heeft een nieuw bod uitgebracht op Refresco Group. De Fransen hebben 1,62 miljard euro over voor de Nederlandse sap- en frisdrankbottelaar.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een woordvoerster van Refresco wil niet reageren op 'marktgeruchten'. Ze bevestigde evenmin dat een voorstel is binnengekomen.

Volgens beleggerswebsite Streetinsider zou Refresco een fusie met de Amerikaanse branchegenoot Cott overwegen om overnamepogingen het hoofd te kunnen bieden. Cott wilde niet direct reageren op het bericht.

Ongevraagd overnamebod

Refresco wimpelde in april al een eerder ongevraagd overnamevoorstel van 1,4 miljard euro af. Volgens het bestuur van Refresco bood het voorstel toen geen aanknopingspunten voor onderhandelingen. PAI zou in 2015 ook al in de markt zijn geweest voor Refresco, maar dat koos toen voor een beursgang in Amsterdam.

Refresco produceert onder meer Wicky-limonade, maar maakt ook frisdranken voor Coca-Cola en Pepsi. De bottelaar produceerde in 2016 6,5 miljard liter sap en frisdrank. In de vier productielocaties in de Benelux wordt jaarlijks meer dan een miljard liter aan dranken in blikjes, PET-flessen en andere verpakkingen gepompt.

Aandeel in de plus

PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties. Eerder was de investeerder enkele jaren eigenaar van lingerieverkoper Hunkemöller en dierenvoedingbedrijf Provimi. Ook had PAI lange tijd het Britse United Biscuits in handen, dat op zijn beurt weer eigenaar is van koekfabrikant Verkade.

Het aandeel Refresco stond voor het naar buiten komen van het nieuwe overnamevoorstel in het rood, maar schoot daarna tot circa 4 procent in de plus.