Beurs

AEX-fondsen KPN, NN en Vopak verliezen flink

27 juni 2017 13:52 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

De AEX- en de midkap-index staan licht lager, maar er zijn heel wat fondsen die eruit springen, in positieve of negatieve zin.

  • De AEX daalt procent tot punten
  • De Midkap-index verliest procent tot punten
  • KLM stijgt meer dan 2,5 procent

Onder de winnaars in de AEX zijn SBM Offshore en ArcelorMittal, die 2 procent winnen. Daar tegenover staan AalbertsAltice, KPN en Vopak die juist bijna 2 procent onderuit gaan. Ook Boskalis, RELX en WoltersKluwer verliezen meer dan 1 procent.

In de midkap valt Air France-KLM op, met een koersstijging van 2,5 procent. Aperam en Fugro gaan ruim 1 procent vooruit. Maar ASR, Besi, Corbion, OCI, Refresco, TKH, TomTom en Wessanen verliezen meer dan 1 procent.

Draghi

Beleggers verwerkten een toespraak van centralebankpresident Mario Draghi, die verklaarde dat het economisch herstel in de eurozone sterker en breder wordt gedragen. Ook wordt uitgekeken naar een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve.

Draghi liet op een conferentie in Portugal weten dat het een kwestie van tijd is voordat de nog altijd achterblijvende inflatie gaat aantrekken, zolang de Europese Centrale Bank (ECB) koers houdt met zijn stimulerende beleid. Zijn Amerikaanse collega Yellen spreekt later op de dag in Londen.

Speciaalchemiebedrijf DSM klimt 0,2procent. Topman Feike Sijbesma zei in een interview met persbureau Bloomberg dat de groei in China in het tweede kwartaal naar verwachting meer dan 10 procent bedraagt. Ook in de Verenigde Staten is nog steeds sprake van erg snelle groei.

Duitse Schaeffler keldert

Heineken staat rond het slot van gisteren. De Britse kartelwaakhond CMA heeft aangegeven dat de bierbrouwer waarschijnlijk voldoende concessies heeft geboden bij de overname van de Britse pubs van Punch Taverns.

In Frankfurt keldert de Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Schaeffler 10 procent na een winstalarm. Deutsche Telekom zakt ruim 2 procent na mediaberichten dat de fusiegesprekken tussen T-Mobile en Sprint zijn vastgelopen.

Olieprijs stijgt

Stada Arzneimittel verliest bijna 5 procent. De overname van de Duitse maker van generieke medicijnen door durfkapitalisten is mislukt doordat te weinig aandeelhouders zich hebben aangemeld voor het bod.

De euro zit in de lift door de toespraak van Draghi. De eenheidsmunt is 1,1251 dollar waard, tegen 1,1190 dollar gisteren. Een vat Amerikaanse olie kost 1 procent meer op 43,81 dollar. Brentolie wordt 1,2 procent duurder op 46,36 dollar per vat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van