Beurs

'De rek is eruit op de beurs'

27 juni 2017 11:12 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

De beurzen schommelen al een tijdje rond het huidige niveau. Waar zou het goede nieuws dat koersen kan laten stijgen vandaan moeten komen? RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer zien dat voorlopig niet.

"Misschien als de olieprijs richting de 55 dollar gaat, dan zou dat oliefondsen, die vrij zwaar tellen in de index, de AEX mogelijk tot 530 punten kunnen opstuwen’", oppert Veenstra. "De economie in Europa draait lekker, maar in China is later dit jaar het Congres van de Communistische Partij, dus daar blijft het waarschijnlijk stabiel. Over de VS heb ik wel wat zorgen’" zegt Veenstra.

Trump kan niet leveren

Bender beaamt dat laatste: "Je ziet heel duidelijk het effect dat Trump niet kan leveren wat hij heeft beloofd. Daardoor vlakt het vertrouwen van consumenten en producenten af en dat ga je zien in de reële economie."

Verder zitten we nu aan het eind van het tweede kwartaal en dat betekent dat beursfondsen geen commentaar mogen geven over hoe het gaat. Nieuws komt er dus pas weer over een paar weken, als de resultaten over het tweede kwartaal bekend worden gemaakt, legt Bender uit.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van