Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

'Veel beleggers vrezen een correctie, dus blijft die uit'

12 september 2017 16:11 Aangepast: 12 september 2017 16:14
Het kwartaalcijferseizoen barst pas later los, maar voor beleggers is er deze week genoeg om naar uit te kijken. Beeld © EPA

Moeten beleggers oppassen voor flinke koersdalingen? Zakenbank Goldman Sachs denkt van niet, juist omdat er zo veel pessimisten in de markt zijn.

Als je op de beurs belegt, dan balanceer je altijd tussen hebzucht en angst. Natuurlijk wil je meer verdienen, maar je bent ook bang dat de koersen onderuit gaan.

Somberaars wijzen nu onder meer op de hoge waarderingen van aandelen, de Fed die het verruimend beleid gaat afbouwen, de economie die ondertussen al wel heel lang groeit en dalende obligatierendementen.

Al 14 maanden is er geen sprake van een koersdaling van 5 procent of meer en al 19 maanden niet van minstens 10 procent.

Beleggers voorzichtig

Maar toch is er geen reden om bang te zijn dat de koersen in elkaar zullen klappen, zegt strateeg David Kostin van de toonaangevende zakenbank Goldman Sachs op CNBC.

Dat komt, zegt Kostin, juist doordat veel beleggers zo aan de voorzichtige kant zijn. Dat beperkt de euforie op de beurs en daarmee de kans op forse koersdalingen.

Geen correctie

Frappant is dat Kostin uitgaat van een stand van de brede S&P 500 index aan het eind van het jaar van 2400 punten. Dat is ruim 3,5 procent onder het huidige niveau. Maar dat is wat anders dan een forse koersdaling.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van