Beurs

Woekerpolis.nl in hoger beroep in zaak over polissen Aegon

07 september 2017 10:57 Aangepast: 07 september 2017 13:13

Woekerpolis.nl gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechter waarin de stichting deels haar zin kreeg. Het gaat om een zaak tussen de claimclub en verzekeraar Aegon. De uitspraak gaat de stichting niet ver genoeg.

In juni oordeelde de rechter dat Aegon mogelijk een hogere schadevergoeding moet betalen voor woekerpolissen. De verzekeraar zou klanten onvoldoende geïnformeerd hebben over de kosten van beleggingen en de hoogte van overlijdensrisicopremies.

Volgens Woekerpolis.nl is de vergoeding die Aegon in het vooruitzicht stelt te laag. De organisatie vindt dat ook rekening moet worden gehouden met aan- en verkoopkosten. Ook beleggingskosten zijn door Aegon niet meegenomen in de compensatie.

'Hoofdprijs en geen cadeautje'

"We gaan voor de hoofdprijs en niet een klein cadeautje van misschien 10 procent van de geleden schade", zegt voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl. Hij geeft toe dat het wel weer jaren kan gaan duren. "Uiteindelijk moet je procederen tot de Hoge Raad". Flipse zegt er 'absoluut' van overtuigd te zijn te gaan winnen.

Aegon heeft volgens hem voor 6 tot 6,5 miljard euro aan woekerpolissen verkocht, maar slechts 4 procent van de kopers is maar aangesloten bij een organisatie die procedeert. "Aegon hoeft dus niet zo ingewikkeld te doen, ze kunnen dit gewoon afwikkelen, dan sluiten wij onze dossiers", aldus Flipse.

Bekijk hieronder zijn volledige commentaar :

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van