Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Buffett: bod van Kraft Heinz op Unilever was niet vijandig

27 februari 2017 15:16 Aangepast: 28 juli 2017 19:00

Volgens multimiljardair Warren Buffett is het nooit de bedoeling geweest om een vijandig bod uit te brengen op Unilever, ook al is het zo geïnterpreteerd.

Dat zei hij in een interview met zakenzender CNBC. Kraft Heinz kwam eerder deze maand met een ongevraagd bod van omgerekend 134 miljard euro op Unilever, daarbij gesteund door Berkshire Hathaway, het beleggingsbedrijf van Buffett, en investeerder 3G.

Dat voorstel werd resoluut verworpen door Unilever. Kort daarna trok Kraft Heinz het voorstel in na 'vriendschappelijk' overleg met Unilever. Volgens de 86-jarige Buffett is er geen back-upplan nu de voorgestelde deal met Unilever niet doorgaat.

Veilig Amerika

De superbelegger ging ook in op de nieuwe Amerikaanse president, Donald Trump. Buffett zei dat hij de president met name gaat beoordelen op hoe veilig hij Amerika gaat houden. Het voorkomen dat andere landen massavernietingswapens bemachtigen zou een van Trumps prioriteiten moeten zijn.

Daarnaast gaat Buffett Trump beoordelen op basis van de gezondheid van de economie. 

Belang in Apple verdubbeld

De wereldberoemde belegger zei ook tegen CNBC dat Berkshire Hathaway zijn belang in Apple sinds eind vorig jaar ruimschoots heeft verdubbeld, tot een waarde van ruim 18 miljard dollar. Berkshire bezit nu 133 miljoen aandelen van de fabrikant van de iPhone.

Volgens Buffett slaagt Apple er met zijn smartphone erg goed in om klanten te binden, zonder dat hij overigens zelf een iPhone (of een andere smartphone) gebruikt. Hij prees verder Apple-topman Tim Cook voor zijn verstandige beleid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore