Ga naar de inhoud
Bedrijven

ABN Amro versobert vertrekregeling topman

ABN Amro heeft de vertrekregeling van de nieuwe topman Kees van Dijkhuizen versoberd. Vier vertrekkende bankbestuurders kregen geen of relatief beperkte afkoopsommen mee. Dat lijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag van de bank.

Van Dijkhuizen trad begin januari aan als opvolger van Gerrit Zalm, die de bank sinds 2009 had geleid. Als tweede man van de bank had Van Dijkhuizen in het verleden - net als alle bestuurders - recht op een afkoopsom van één jaarsalaris als hij voortijdig zou moeten vertrekken.

Versobering

Bij zijn aantreden als topman is zijn vertrekregeling echter versoberd, blijkt uit het jaarverslag. Van Dijkhuizen nog maar recht op een vertrekpremie van drie maandsalarissen. Hij verdient als bestuursvoorzitter een jaarsalaris van 712.668 euro, exclusief een paar ton aan pensioenpremies en -aanvullingen.

Ook voor nieuwe bestuurders wil de raad van commissarissen de vertrekregeling naar beneden aanpassen. Zij hebben eveneens recht op slechts drie maandsalarissen, in plaats van één jaarsalaris.

Niets of weinig

Van Dijkhuizens collega-bestuurders die de afgelopen zes maanden hun vertrek aankondigden, kregen volgens het verslag geen of relatief beperkte afkoopsommen. Bestuurders Gerrit Zalm, Chris Vogelzang en Joop Wijn ontvingen niets. Caroline Princen kreeg drie maandsalarissen mee.