Ga naar de inhoud
Bedrijven

Doorstart voor modeketen Charles-Vögele onder schimmige eigenaar

Beeld © Charles Vögele

De Nederlandse tak van de failliete modeketen Charles-Vögele maakt een doorstart. Het schimmige Vidrea Retail neemt 90 van de 95 winkels over. Hoeveel winkels er uiteindelijk openblijven, hangt af van de onderhandelingen met de verhuurders.

Dat maken curatoren Hans Hendriks en Johan Westerhof vandaag bekend. De Nederlandse tak van Charles-Vögele ging in januari failliet, nadat het gelijknamige Zwitserse moederbedrijf geen geld meer in de Nederlandse tak wilde steken. De nieuwe eigenaar zegt zoveel mogelijk van de 700 werknemers aan de slag te willen houden.

Wie er achter koper Vidrea zit, is niet helder. Uit het register van de Kamer van Koophandel blijkt dat het bedrijf volledig in handen is van de 26-jarige Michel Antoni Bovenlander. Maar volgens woordvoerder Edwin van Wijk zou de vennootschap in handen zijn van "een groep Nederlandse investeerders". De curatoren kunnen niet zeggen wie dat zijn.

Wel is bekend dat de modeketen na de doorstart zal worden geleid door mode-ondernemer Remt Melles. Melles richtte textielbedrijf A&Q Fashion op, en verkocht dat in 2005 aan een investeringsmaatschappij. Daarna nam hij hockeywinkel Hockey Republic over, en werkte voor MS Mode en Miss Etam. Met een geschat vermogen van 61 miljoen staat Melles op de 432ste plaats in de Quote500.