Bedrijven

De Mol: met SBS erbij is TMG bij mij het beste af

12 april 2017 08:15 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP

John de Mol zet zijn bod op mediaconcern TMG door. Na de overname van tv-bedrijf SBS Broadcasting is het krantenbedrijf volgens De Mol bij hem in beste handen om een 'toonaangevend Nederlands multimediabedrijf' te realiseren. Het bod van 6,50 per aandeel wordt 17 april bij toezichthouder AFM ingediend.

TMG heeft al ingestemd met een ander overnamebod, van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. Hoewel hun bod 50 cent per aandeel lager is dan dat van Talpa, beschikken die partijen al over een kleine 60 procent van de aandelen. De Mol bezit bijna 29 procent.

De Mol kreeg vorige maand een fikse tegenslag te verwerken in zijn poging om TMG over te nemen. De Ondernemingskamer van de Amsterdamse rechtbank kwam met een voor De Mol vernietigende uitspraak in een zaak die hij had aangespannen. Zijn verzoek om een onafhankelijke commissaris en het terugdraaien van de schorsing van de Raad van Bestuur werden afgewezen.

De Mol geeft niet op

Zijn poging een plek aan de onderhandelingstafel te veroveren, mislukte daarmee. Maar De Mol bleef in de afgelopen weken plukjes aandelen bijkopen

Lees ook: John de Mol dreigt aandeelhouder from hell te worden

De Mol wil zijn radio- en productiebedrijf Talpa graag uitbouwen tot een veel breder mediaconcern met dagbladen en televisiezenders. Met de overname van SBS Broadcasting is die droom een grote stap dichterbij gekomen, stelt het bedrijf. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van