Bedrijven

Accell vindt bod Pon te laag, fietsenfusie voorlopig van de baan

02 mei 2017 08:14 Aangepast: 13 november 2018 10:38
Een medewerkster van Gazelle in de fabriek die in 2015 in gebruik werd genomen. Beeld © Archieffoto ANP

Fietsenfabrikant Accell vindt het bod van Pon, onder meer eigenaar van Gazelle en Union, te laag. De gesprekken over een overname zijn daarom voorlopig gestaakt, meldt het bedrijf.

Dit gebeurt ondanks een verhoging van het bod van Pon dit weekend. Het handelshuis, ook bekend als importeur van Volkswagen, MAN, Caterpillar en Continental autobanden, bood op 11 april 32,72 euro per aandeel. Dit bod werd afgelopen weekend met een euro verhoogd tot 33,72 euro. In dat bod zit wel het dividend (72 cent) van Accell van vorig jaar verwerkt. 

Voor Pon komt de afwijzing als een verrassing, omdat het bod was verhoogd en omdat beide partijen al anderhalve maand 'langdurige intensieve gesprekken' voerden. Pon was zelfs al met een boekenonderzoek begonnen, het zogeheten due diligence-proces. Het bedrijf schrijft dat Accell de besprekingen gisteren 'plotseling' heeft afgebroken. Pon Holdings trekt haar bod in. 

Grootste fietsenbedrijf ter wereld

Door de overname zou het grootste fietsenbedrijf ter wereld ontstaan. Pon is met tien fietsenmerken actief in onder meer Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, China en Australië. Het bedrijf verwacht met haar fietstak dit jaar een omzet van ongeveer 700 miljoen te halen. 

Accell maakt onder andere Sparta, Batavus en Koga. Pon maakt behalve de eerder genoemde merken ook Cervélo. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van