Ga naar de inhoud
Bedrijven

Leen Bakker gered? 'Blokker verkoopt keten aan Kwantum-eigenaar'

Archieffoto. Beeld © Archieffoto ANP

Het noodlijdende winkelbedrijf Blokker Holding heeft naar verluidt de eerste koper gevonden voor een van de ketens die het wil afstoten. Investeringsfonds Gilde Equity Management, al eigenaar van Kwantum, zou op het punt staan om woonwinkelketen Leen Bakker over te nemen.

Het Financieele Dagblad sprak met ingewijden die de krant vertelden dat de deal bijna rond is. Hoeveel Gilde betaalt voor de budgetwooninrichtingsketen is onduidelijk. 

Een woordvoerster van Blokker Holding wil het nieuws bevestigen noch ontkennen: "Wij gaan niet in op speculaties, als er iets te melden is, zijn jullie een van de eerste die het horen", zegt zij tegen RTL Z. Ook Gilde Equity Management wil geen commentaar geven, laat een woordvoerder telefonisch weten. 

Blokker in de problemen

Dat Blokker de Leen Bakker wil verkopen is geen verrassing. Het bedrijf kondigde dinsdag een grote reorganisatieronde aan, waarbij 1900 banen verdwijnen. Daarbij werd ook bekend gemaakt dat het bedrijf behalve Leen Bakker ook de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos en Big Bazar in de etalage zet

Volgens retaildeskundige Kitty Koelemeijer verkoopt Blokker de ketens niet uit weelde en is het maar de vraag of een nieuwe eigenaar er wel een succes van kan maken. "Zeker bij speelgoed is de concurrentie van webshops heel groot", aldus Koelemeijer. Gilde heeft omdat het eigenaar is van Kwantum wel als voordeel dat het de inkoop voor beide ketens kan bundelen en zo lagere prijzen kan bedingen, schrijft het FD