Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

PostNL gaat ook 's nachts bezorgen, maar je schoenen nog niet

03 mei 2017 09:39 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Een werknemer van PostNL in het pakketverdeelcentrum. Beeld © Archieffoto ANP

PostNL bouwt verder aan de winstgevende pakketdivisie. Het bedrijf koopt PS Nachtdistributie, dat 's nachts vooral bezorgt aan retailbedrijven.

Volgens PostNL past de overname in de strategie 'om het logistieke e-commerce bedrijf van de Benelux te zijn'. Met de overname kan PostNL de klok rond pakketten gaan bezorgen, handig met de drukte op de snelwegen en in de binnenstad.

Voor diegene die nu denkt: "Ha, ik laat m'n nieuwe schoenen lekker om een uur 's nachts  bezorgen", nee, dat kan nog niet. PS Nachtdistributie bezorgt alleen aan bedrijven. Tot de klantenkring behoren opticiens, audiciens en tandartsen: bedrijven waar gespecialiseerde bestellingen zo snel mogelijk bezorgd moeten worden.

Je schoenen 's nachts bezorgd blijft toekomstmuziek

Of PostNL ook 's nachts aan consumenten wil gaan leveren, wil een woordvoerster niet zeggen: "Als ik een glazen bol had, zou ik je antwoord kunnen geven. Maar voorlopig is dat toekomstmuziek."  Ze sluit niet uit dat dit op termijn wel gebeurt.

Voor wie nu al nachtmerriescenario's in z'n hoofd heeft over een bezorger die midden in de nacht vraagt of je een pakketje voor de buren wil aannemen: die zorgen zijn volgens de woordvoerster overbodig. "Nachtdistributie bezorgt nu ook al 's nachts en heeft nog nooit klachten van overlast gehad", vertelt zij.

Hoeveel PostNL betaalt voor de overname wil het bedrijf 'om bedrijfsvertrouwelijke redenen' niet zeggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore