Ga naar de inhoud
Bedrijven

Ook ING investeert in fintech: neemt belang in Kabbage

Het hoofdkantoor van ING in Amsterdam. Beeld © ANP

ING heeft een aandelenbelang genomen in het Amerikaanse financieel technologiebedrijf Kabbage, dat leningenaanvragen binnen een tijdsbestek van minuten verwerkt en eventueel goedkeurt. Hoe groot het belang is maakte ING niet bekend.

Het bedrijf bestaat pas vier jaar en verstrekt nu jaarlijks voor een miljard euro aan leningen aan consumenten en het midden- en kleinbedrijf. Het succes van het bedrijf is te danken aan het razendsnelle verwerken van leningaanvragen, schrijft ING. Binnen enkele minuten kan het bedrijf die beoordelen en goedkeuren, voor leningen variërend van 2.000 tot 100.000 dollar.

Investeringen door banken van financiële technologiebedrijven staan sterk in de belangstelling. ABN AMRO pompt 10 miljoen euro in een fonds waar start-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten aanspraak op kunnen maken. Het bedrag van een investering door het Digital Impact Fund ligt tussen de 250.000 euro en 1,5 miljoen euro.

ING België startte in juli een start-up incubator in België, samen met zes andere bedrijven. In Nederland heeft ING een soortgelijk initiatief, Innovation Studio genaamd.

Volgens een onderzoek van Accenture werd er vorig jaar voor zo'n 12 miljard dollar geïnvesteerd in nieuwe technologieën voor de financiële sector. 

Bekijk hieronder een uitlegfilmpje van Kabbage zelf: