Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Sun Capital: financiële situatie V&D 'onhoudbaar'

23 december 2015 13:06 Aangepast: 04 augustus 2017 00:52
Beeld © ANP

Eigenaar Sun Capital, die gisteren de stekker trok uit warenhuisketen V&D, betreurt 'ten zeerste' de impact van hun stap voor de werknemers en hun families, maar zag door de slechte verkoopcijfers in de decemberperiode geen andere uitweg.

"De aanhoudend verslechterende handel in de decemberperiode heeft erin geresulteerd dat V&D voor 2016 nu financiering nodig heeft van een onhoudbaar niveau", laat een woordvoerder aan RTL Z weten. Sun Capital investeerde de afgelopen vijf jaar 'aanzienlijk' in de noodlijdende warenhuisketen in een poging die 'te transformeren in de retailer die wij voor ogen hadden'.

De slechte resultaten in de laatste maanden van het jaar, waar winkels het juist vaak van moeten hebben, hebben de 'uitdaging' alleen maar groter gemaakt, mailt de woordvoerder. "De aanhoudend verslechterende handel in de decemberperiode heeft erin geresulteerd dat V&D voor 2016 nu financiering nodig heeft van een onhoudbaar niveau."

De investeringsmaatschappij vroeg gisteren uitstel van betaling aan en de rechtbank Amsterdam honoreerde dat verzoek. In juli stak het bedrijf nog 47 miljoen euro in V&D, dat was nodig omdat banken geen nieuwe leningen meer wilden verstrekken

Lagere omzet dan verwacht
December was inderdaad een slechte maand, blijkt uit de omzetten van de afgelopen twee weken die RTL Z in handen heeft. In de tweede week van december boekte het bedrijf een totaalomzet van bijna 15 miljoen euro, veel minder dan waar op was gerekend. En de omzet van vorige week, ruim 20 miljoen, bleef ook flinhk achter bij waar het bedrijf op had gehoopt. 

Toch kwam de stap van hun aandeelhouder voor het warenhuis als een verrassing, zegt woordvoerder Edwin van Wijk tegen verslaggever Ilan Sluis. 

Sun Capital was sinds 2010 eigenaar van de warenhuisketen, dat sindsdien alleen nog maar verlies leed. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van