Ga naar de inhoud
Bedrijven

Autoconcern stapt in SnappCar: Wij willen er op tijd bij zijn

Het Nederlandse autoconcern AutoBinck investeert zo'n 2 miljoen euro in SnappCar, het onlineplatform waar particulieren auto's kunnen huren en verhuren. Met de investering moet SnappCar z'n concept versneld uitrollen in Europa, zegt Hans Kwaad van AutoBinck tegen RTL Z.

"SnappCar heeft zelf al duidelijke doelen, zoals het hebben van 250.000 deelauto's in 2018", vertelt Kwaad. "Wij zien dat Snappcar klaar is voor de markt in andere landen. Samen willen wij de weg verkennen naar duurzamere vorm van mobiliteit.  Omdat wij ook al internationaal actief zijn kunnen we ze er wellicht bij helpen." SnappCar heeft nu 150.000 gebruikers in Europa en 20.000 deelauto's.

Het Nederlandse bedrijf is nu al een van de grootste spelers in Europa op het gebied van autodelen en dat is de reden dat AutoBinck er een strategisch minderheidbelang in heeft genomen, zegt Kwaad. "Ook wij zien een verschuiving van bezit naar gebruik, waar carsharing een belangrijke rol in speelt. SnappCar is een van de pioniers met een mooi model. Daar willen wij dan op tijd bij zijn."

Het in Den Haag gevestigde AutoBinck is een internationaal actieve groep van vijftig werkmaatschappijen en telt 2000 medewerkers. Tot het concern behoren importeurs, dealers en andere aan de autobranche gerelateerde dienstverleners. AutoBinck is vooral actief in Centraal-Europa. De jaaromzet bedraagt zo'n 1 miljard euro. Het bedrijf investeert de laatste tijd meer in nieuwe vormen van mobiliteit. Hoe groot het belang van AutoBinck in SnappCar precies is, wordt niet naar buiten gebracht.