Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Unilever zet grote merken in de etalage'

19 maart 2017 14:00 Aangepast: 28 juli 2017 14:00
Margarinelabel Becel zou eruit gaan. Beeld © ANP

Unilever zou voor bijna 7 miljard euro aan grote merken willen verkopen, waaronder het margarinelabel Becel. Het besluit zou voortkomen uit de mislukte overnamepoging vorige maand van het Amerikaanse concern Kraft Heinz.

Dat schrijven Britse kranten vandaag. Grote investeerders als Bain Capital, CVC en Clayton Dubilier & Rice zouden volgens The Sunday Telegraph al biedingen op de Unilevermerken aan het voorbereiden zijn. Ook Kraft Heinz wordt genoemd als mogelijke koper.

Sneller waarde creëren

Sinds de dreigende overname onderzoekt Unilever welke opties het heeft om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. Kraft Heinz kwam vorige maand met een ongevraagd bod van omgerekend 134 miljard euro op het Brits-Nederlandse bedrijf.

Hoewel het bod werd afgewezen en vervolgens ingetrokken, reageerden beleggers erg enthousiast. Unilever kondigde daarom kort daarop aan om al zijn opties tegen het licht te houden. Een woordvoerster van Unilever wilde vandaag geen commentaar geven. De resultaten van het strategisch onderzoek worden naar verwachting volgende maand naar buiten gebracht.

Snijden in de kosten

Zakenkrant Financial Times wist enkele dagen geleden al te melden dat Unilever agressiever in de kosten zou willen gaan snijden en geld zou willen uitkeren aan zijn aandeelhouders, allemaal om zo een minder makkelijke overnameprooi te worden. Ook zou het bedrijf kijken naar overnames. Zo wordt de huishoudelijke tak van Reckitt Benckiser, met merken als Vanish en Dettol, door kenners als een goede aanvulling gezien.

Meer op rtlz.nl:
Tweestrijd in bestuur: wat gebeurt er met Unilever?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore