Ga naar de inhoud
Bedrijven

Eerste winkel Hudson's Bay opent in augustus

De winkel van Hudson's Bay aan het Amsterdamse Rokin. Beeld © ANP

Het duurt nog minstens tot augustus, maar dan opent warenhuisketen Hudson's Bay haar eerste winkels in ons land. Topmannen Baker en Storch waren vandaag op bezoek en benadrukten nog maar eens dat hoewel de winkels vooral in voormalige V&D-panden komen, de vergelijking met het failliete bedrijf verder mank gaat.

"Iemand die ons vergelijkt met V&D zal door het dolle heen zijn als hij bij ons naar binnen loopt. Wat wij gaan doen is hier nog nooit eerder vertoond", benadrukte topman Jerry Storch op een persbijeenkomst in de Amsterdamse vestiging aan het Rokin. 

De Amsterdamse vestiging gaat zeer waarschijnlijk als eerste open, daarna volgen in alfabetische volgorde Almere, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Die winkels gaan volgens een woordvoerster allemaal nog dit jaar open. De rest van de 20 filialen, waaronder die in Utrecht, openen volgend jaar of in 2019. 

'Vertrouwen: uiteindelijk meer dan 500 miljoen omzet'

De baas van moederbedrijf Hudson's Bay Company heeft, mede door de aantrekkende economie, veel vertrouwen in de Nederlandse markt en rekent op termijn op een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro.

Thumbnail

Topmannen Richard Baker (R) en Jerry Storch. (Foto: ANP)

De grote fout die V&D volgens Storch maakte was dat het bedrijf op een gegeven moment amper meer investeerde in zijn winkels. Hudson's Bay investeert wel, met de komst naar Nederland alleen al is volgens Storch een investering van zo'n 300 miljoen euro gemoeid. 

Hudson's Bay wil van zijn warenhuizen hier een soort laboratorium maken, waarin nieuwe technologieën worden toegepast. Daarbij mikken de Canadezen vooral op een gewoon, Nederlands publiek: het bedrijf wil geen discounter worden en richt zich ook niet op rijke Chinese toeristen die hier luxe artikelen komen kopen.

Eerder al maakte Hudson's Bay bekend dat het qua assortiment tussen de oude V&D en de Bijenkorf in wil gaan zitten. Niet goedkoop en niet al te duur dus. De keten richt zich vooral op de verkoop van mode, beauty-artikelen en interieur.

Zoektocht naar personeel

Het bedrijf was begin maart nog druk op zoek naar personeel, in de komende maanden verwacht het bedrijf nog zo'n 1800 mensen aan te nemen.

Het bedrijf kijkt daarbij niet alleen naar de traditionele cv's, maar ook naar social media-profielen. Want daar hoopt het bedrijf mensen te vinden die het zoekt: "Millennial minded mensen met een eigen mentaliteit, een eigen ik, en passie", legde Olof Kuipers, HR-manager van Hudson's Bay, uit.