Ga naar de inhoud
Bedrijven

Topman Delta Energie krijgt omstreden loonsverhoging

Bij het Zeeuwse energiebedrijf Delta is grote ophef ontstaan over een forse loonstijging voor topman Arnoud Kamerbeek. Hij verdiende al zo'n vier ton per jaar en dit zou vorig jaar ,,significant'' opgeschroefd zijn. Delta moet momenteel met 150 miljoen euro gemeenschapsgeld overeind worden gehouden. Het voortbestaan zou anders in gevaar zijn.

De centrale ondernemingsraad van Delta is woest over de salarisverhoging. Or-voorzitter Bram Nonnekes liet woensdag weten dat hij de ingreep niet uit te leggen vindt aan de 1680 medewerkers van het bedrijf. Het normale personeel zit al een aantal jaar zo goed als op de nullijn.

De situatie is extra zuur omdat Delta er helemaal niet zo goed voor staat. De resultaten staan zwaar onder druk door de lage elektriciteitsprijs, waardoor het opwekken van energie minder oplevert. Daarbij komt dat Delta door de overheid wordt gedwongen om zichzelf op te splitsen. Hierdoor gaan mogelijk honderden banen verloren, omdat Delta dan verder moet zonder de zekere inkomsten van het kabelnetwerk.