Bedrijven

Groei Primark in Nederland blijft achter bij nieuwe winkels

19 april 2017 10:45 Aangepast: 28 juli 2017 08:00
Beeld © ANP

Shoppers weten de nieuwe winkels van de Primark in ons land nog niet zo goed te vinden. De omzet van de budgetkledingketen steeg weliswaar, maar afgezet tegen het aantal nieuwe winkels daalde de omzet.

De omzet van de Nederlandse winkels steeg in de zes maanden tot eind maart met 18 procent. De winkelruimte groeide echter met 32 procent, onder meer door de nieuwe Amsterdamse 'flagship store' van zeven verdiepingen met 95 kassa's. De vergelijkbare omzet liep daardoor in Nederland terug.

Primark zag zijn totale verkopen met 21 procent stijgen, blijkt uit de cijfers van moederbedrijf Associated British Foods. Dat was behalve aan winkeluitbreidingen grotendeels te danken aan de waardedaling van het Britse pond. Zonder koersinvloeden zou de omzet met 11 procent zijn gestegen.

Groeistuipen 

Het modewarenhuis kampt sowieso met groeistuipen in ons land. Na klachten over intimidatie en privacyschendingen op de werkvloer zag Primark zich genoodzaakt maatregelen te nemen, waaronder het instellen van een ondernemingsraad. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van