Bedrijven

Toyota investeert één miljard dollar in zelfrijdende auto

06 november 2015 15:08 Aangepast: 06 november 2015 20:06
Eerder kondigde onder andere Tesla, Google, Samsung en Apple aan vergelijkbare auto's te willen ontwikkelen Beeld © ANP

Toyota sluit zich aan in het rijtje autofabrikanten die zich richten op de zelfrijdende auto. Het investeert 1 miljard dollar in de ontwikkeling van auto’s en robots.

Eerder kondigde onder andere Tesla, Google, Samsung en Apple aan vergelijkbare auto's te willen ontwikkelen.

Terwijl Apple de toekomstige auto's bedienbaar wil maken met een mobiele telefoon en Tesla het stuur (een beetje) overbodig maakt, gooit de Japanse autoproducent het op kunstmatige intelligentie.

Universiteiten
Toyota pakt het grondig aan en richt er speciaal twee onderzoeksfaciliteiten voor op in de Verenigde Staten: aan de Universiteit Stanford en aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De bedoeling is dat wetenschappers uitzoeken hoe een 'compleet nieuwe industrie' gecreëerd kan worden waardoor iedereen 'een vrijer, ongedwongen en veiliger leven kan leiden', schrijft het bedrijf in het persbericht.

Toekomst
In totaal neemt het nieuwe instituut 200 werknemers aan, in eerste instantie voor vijf jaar tijd. "We willen niet innoveren omdat het simpelweg kan, maar omdat we het zouden moeten", concludeert Akio Toyoda, directeur van het automerk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore