Bedrijven

BMW introduceert 40 nieuwe auto's: nog nooit zo veel

21 maart 2017 20:55 Aangepast: 28 juli 2017 14:00
Beeld © BMW

De Duitse producent van dure wagens BMW zet de vaart er in. Het merk bracht nog nooit zoveel nieuwe wagens uit als in de komende twee jaar.

Het gaat niet zozeer om nieuwe modellen, zegt Carlo Brantsen van Carros Magazine, maar met name om nieuw uitvoeringen en versies. Daarbij moet je denken aan nieuwe motoren of een vijfdeurs variant.

BMW wil vooral in het bovenste deel van het zogenaamde premiumsegment meer auto's gaan verkopen. Verder ligt de nadruk op elektrische auto's. Zo kun je naast de i3 (geheel elektrisch) vanaf de zomer maar liefst acht plug-in hybrides kopen. In heel 2017 wil BMW 100.000 elektrische auto's verkopen. Vanaf 2019 zullen alle series ook volledig elektrisch verkrijgbaar zijn. 

Zet in op elektrisch

Uiteindelijk wil BMW dat in 2025 tussen de 15 en 25 procent van alle auto's die het verkoopt elektrisch is. Dat is niet zo'n raar streven, zegt Brantsen, hybride auto's zijn een goede manier om het gemiddelde verbruik omlaag te krijgen. 

BMW is niet het enige automerk dat inzet op elektrisch, maar de Duitse merken nemen wel het voortouw, zegt Brantsen. BMW is als het gaat om techniek wereldwijd trendsetter, aldus Brantsen. "Ik ben geen BMW-rijder, maar ik kan niet ontkennen dat BMW verrekte weinig verkeerd doet."

Recordjaar

Voor BMW was 2016 wederom een recordjaar. Van alle merken bij elkaar, naast BMW ook Mini en Roll Royce, werden er 2,7 miljoen auto's verkocht. Dat is een stijging van bijna 6 procent. De omzet steeg met ruim 2 procent tot meer dan 94 miljard euro. De Duitse autobouwer maakte bijna 8 procent meer winst.

Ook voor komend jaar verwacht BMW nieuwe records. Wat wel jammer is voor BMW is dat het niet meer de grootste is in het premiumsegment. Na elf jaar werd het in gehaald door Mercedes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore