Bedrijven

Airbnb aast nu ook op zakenreiziger

13 november 2015 16:39 Aangepast: 13 november 2015 16:57
Beeld © Airbnb

Open je huis voor zakenreizigers, luidt de nieuwe boodschap van Airbnb aan huizenbezitters. Daarvoor moeten verhuurders wel aan strenge eisen voldoen.

De nieuwe dienst moet naast vakantievierders ook zakenreizigers warm maken voor de huizendeelwebsite, zodat dus ook zij niet langer kiezen voor een hotel. Het voordeel voor de verhuurder is weer dat zakenlui vaak midweken boeken en tijdens het laagseizoen huren, beredeneert Airbnb.    

Niet iedereen mag meedoen. Verhuurders moeten eerst het certificaat ‘Bedrijfsklaar’ verdienen. Dat betekent dat zij naast uitstekende beoordelingen in ieder geval moeten beschikken over “een laptop-vriendelijke werkplek” met wifi, een strijkijzer, kledinghangers en een föhn. Zakenreizigers moeten bovendien 24 uur per dag kunnen inchecken. Ook moet de woning huisdier- en rookvrij zijn.

Bedreiging voor hotels
Airbnb is een platform waarmee particulieren hun huis kunnen verhuren. Het is nu al het grootste 'hotel' van Nederland. Hoteliers vinden Airbnb een bedreiging, maar sommige gemeenten hebben Airbnb geaccepteerd. Zo int Airbnb voor de gemeente Amsterdam de toeristenbelasting. Dat levert in 2015 een geschat bedrag van 5,5 miljoen euro op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore