Bedrijven

'Warren Buffett steunt bod op Yahoo'

14 mei 2016 21:35 Aangepast: 31 juli 2017 12:00
Beeld © Getty Images

Superbelegger en beursgoeroe Warren Buffett ondersteunt een bod op de kernactiviteiten van Yahoo.

Dat schrijft Bloomberg. Het consortium waar Buffett in zou zitten, zou bezig zijn aan de tweede ronde van bieden.

Yahoo kwam sterk op in de jaren negentig, maar raakte later achterop bij Facebook, Twitter en Google. Die relatieve nieuwkomers wisten beter in te spelen op de gewijzgde consumentenvoorkeuren en wijze van adverteren.

Slechte resultaten

Yahoo kampt met tegenvallende resultaten en het concern gaat banen schrappen. Ceo Marissa Mayer zei eerder al daarnaast 'strategische alternatieven' te verkennen voor sommige onderdelen van het bedrijf. Ze geeft daarmee toe aan de eisen van onrustige aandeelhouders die ontevreden zijn over de groei van het bedrijf,

Mayer gaf onlangs al aan biedingen op de web-activiteiten te bekijken. Volgens Reuters is er een short list met tien bieders. Eerder wilde Yahoo het belang in het Chinese Alibaba verkopen, maar dat werd afgeblazen om fiscale redenen.

Buffett en Berkshire Hathaway

Buffett belegt sinds 1965 via Berkshire Hathaway. Dat is oorspronkelijk een textielbedrijf, maar dat liep niet zo goed en Buffett bouwde het langzaam om tot het conglomeraat aan belangen in andere ondernemingen dat het nu is. Het belang van Buffett in het concern is nu zo'n 70 miljard dollar waard. Daarmee is Buffett nu één van de rijkste personen ter wereld.

Buffett is niet dagelijks aan het handelen, in plaats daarvan is hij meer van het beleggen op de lange termijn, hij kijkt echt naar de waarde van de bedrijven. Sommige beleggingen houdt hij zelfs decennia lang aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore