Bedrijven

Nederlandse piloten Easyjet gaan staken: passagiers de dupe

08 juni 2016 16:11 Aangepast: 31 juli 2017 06:30

Nederlandse piloten en budgetvliegmaatschappij Easyjet zijn in een bikkelhard onderhandelingsspel beland over een nieuwe cao. De piloten dreigen met stakingen in de vakantieperiode.

Vakbond VNV vindt dat Easyjet veel te weinig doet om tot een akkoord te komen over doorbetaling bij ziekte, de werknemersbijdrage aan pensioenen en de zware roosters.

Hete zomer

Volgens de vakbond gaat Easyjet dan ook een 'hete zomer' tegemoet met stakingen.

Als piloten in Nederland hun werk neerleggen kan het gevolg zijn dat vliegtuigen met vertraging vertrekken of helemaal niet opstijgen. "Dat vinden wij ook heel vervelend, maar uiteindelijk gaat het er ook om dat piloten met redelijke contracten in de cockpit zitten", zegt president van de vakbond, Steven Verhagen, tegen RTL Z.

'Schuld bij Easyjet'

Verhagen erkent dat de vakanties van passagiers hierdoor in gevaar kunnen komen, maar legt de schuld daarvan volledig bij de vliegmaatschappij.

Easyjet wijst die aantijgingen van de hand: "Wij betreuren deze aankondiging van de VNV. Het doet geen recht aan de constructieve gesprekken die wij graag met hen voortzetten."

Ook laat het bedrijf weten nog niet formeel op de hoogte gesteld te zijn van de acties, en 'dus willen we passagiers geruststellen dat we van plan zijn ons vluchtschema aan te houden'. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van