Ga naar de inhoud
Andere winkels nog te koop

12 winkels van Vero Moda, Pieces en Vila gekocht door Deens modemerk

Foto ter illustratie. Beeld © Peter Hilz/ HH

Voor twaalf winkels van Vero Moda, Pieces en Vila die vielen onder het failliet gegane Doek Retail is een koper gevonden. Het van oorsprong Deense Bestseller, eigenaar van de modemerken, koopt de franchisewinkels. Voor de andere winkels zoekt de curator nog een koper.

Bestseller koopt 8 van de 13 winkels van Vero Moda die Doek Retail had, 3 van de 6 Vila-winkels en de enige Pieces-winkel, aldus curator Hans Hendriks. Daarmee zijn in ieder geval die winkels gered.

Om welke winkels het precies gaat wil Hendriks nog niet kwijt. Hij wil dat eerst met de verhuurders communiceren. Doek Retail werd eind augustus failliet verklaard.

Aantal
Lees ook:
Aantal fysieke winkels neemt steeds sneller af sinds coronapandemie

Ook eigen winkels

Er zijn in Nederland nog meer winkels van Vero Moda, Pieces en Vila, maar dat zijn voor een groot deel eigen winkels die Bestsellers al in handen had. Nu komt daar dus een deel van de franchisevestigingen bij.

Bestseller wilde niet alle (franchise)winkels van het ter ziele gegane Doek Retail overnemen, aldus Hendriks. "Van meet af aan gaven ze aan met 10 tot 15 winkels verder te willen en dat ze zo voldoende omvang hebben naast hun eigen winkels."

Sticker
Lees ook:
Sticker op leegstaande winkel: sneller verhuurd én vrolijker beeld

Hoeveel Bestsellers betaalt voor de 12 winkels wil Hendriks nu niet zeggen. 

Koper gezocht

Voor de overige winkels zoekt Hendriks nog naar een koper. Hoeveel belangstellende partijen er nu voor de overige winkels van Doek Retail zijn wil Hendriks nog niet zeggen.

Wel zegt hij dat er nog steeds serieuze belangstelling is. De biedingstermijn loopt tot en met donderdag. "Sommige partijen bieden op alle winkels", aldus Hendriks. Er is volgens hem nog één andere franchisenemer van de modemerken, maar deze heeft zich nog niet bij hem gemeld.

De
Lees ook:
De aftakeling van Big Bazar: steeds meer winkels dicht

In de tussentijd is het de kunst om zoveel mogelijk voorraad te verkopen, zegt hij. Daarvoor wordt ook korting gegeven: "Het loopt storm in de winkels."

Corona

De ellende voor Doek Retail is begonnen met schulden aan de belastingdienst, het UWV en de RVO (die verantwoordelijk was voor coronasteun), aldus Hendriks. "Typische coronaschulden", valt hij de problemen samen.