Ga naar de inhoud
Ruim twee maanden niet te koop

Einde aan prijsconflict: Mars-repen en hondenvoer terug bij Jumbo

Lege schappen bij Jumbo. Producten van Mars en Pedigree waren ruim twee maanden niet verkrijgbaar. Beeld © RTL Z.

Producten van Mars en Nestlé zijn weer in de schappen van supermarktketen Jumbo te vinden. Een ruim twee maanden durend conflict over de inkoopprijs is daarmee ten einde. De bedrijven hebben nieuwe prijsafspraken gemaakt, maar willen niet zeggen hoe die luidden.

Eind februari doken bij Jumbo lege schappen op. Klanten die op zoek waren naar chocoladerepen of hondenvoer grepen mis. De winkelketen lag overhoop met Mars, leverancier van snoep, repen en diervoeding zoals Pedigree.

Ieder jaar onderhandelen supermarkten en leveranciers over de prijs die de fabrianten krijgen voor hun producten. Jumbo vond dat Mars te veel geld wil hebben, waardoor de supermarkt geen marge meer had of waardoor de prijzen voor consumenten te hoog werden. Details over de onderhandelingen wilden beide bedrijven niet geven.

Deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen, meldt het ANP. "Voor een heel groot deel hebben we het kunnen opvangen met huismerken", aldus een woordvoerder van de supermarkt.

Lege
Lees ook:
Lege schappen bij Jumbo door ruzie met leverancier Mars

Vaker conflicten

Het was niet de eerste keer dat supermarkten lege schappen hebben door een conflict met de leverancier. Nestlé stopte begin vorig jaar tijdelijk met het leveren van onder andere Maggi en KitKat aan Albert Heijn. De supermarktketen lag ook overhoop met een leverancier van diepvriessnacks. Bij Jumbo lagen in april 2022 geen producten van Kellogg's, waaronder Pringles-chips en ontbijtgranen, in de schappen.

En wie dit voorjaar bij bij online supermarkt Picnic Lay's chips wilde bestellen, kreeg de melding: "Niet leverbaar –We knokken voor de laagste prijs. Helaas kunnen we het niet eens worden met deze leverancier." 

Boodschappen steeds duurder: dit doen we anders in de supermarkt

01:48