Ga naar de inhoud
Na vertrek BMW

Limburgse autobouwer VDL Nedcar zet helft van het personeel op straat

Stakende werknemers bij VDL Nedcar. Beeld © ANP

VDL Nedcar uit Born gaat 1800 van de 3900 werknemers op straat zetten. Dat heeft de Limburgse autobouwer uit Born vanochtend bekend gemaakt. Omdat de afgelopen jaren belangrijke opdrachten wegvielen, zegt het bedrijf over te moeten gaan van twee ploegendiensten naar een.

Als gevolg daar van gaat het bedrijf per november ongeveer 1000 vaste medewerkers en ruim 800 uitzendkrachten ontslaan. Het gaat om productiemedewerkers en werknemers van ondersteunende afdelingen. Na de sanering zullen er nog 2100 mensen voor het bedrijf werken.

Maar een verdere reductie van het personeelsbestand zegt VDL Nedcar niet te kunnen uitsluiten. Directeur John van Soerland zegt dat het autobedrijf na de opzegging van het contract tot 2030 door BMW ‘ontzettend hard heeft geknokt’ om nieuwe opdrachtgevers binnen te halen.

Autobouwer
Lees ook:
Autobouwer VDL Nedcar schrapt 750 banen na besluit BMW

"Dat is ons tot nu toe niet gelukt. Uiteindelijk is de tijd – door turbulente omstandigheden op de automarkt te kort gebleken om de hele populatie aan het werk te houden. Wij balen daarvan en voor onze medewerkers die hun baan verliezen spijt ons dat."

Afgelopen maanden was er al sprake van veel onrust onder de werknemers van de autoproducent, en stakingen. Vandaag kondigden de vakbonden aan dat er ook maandag weer 24 uur gaat worden gestaakt.

VDL Nedcar in Born is een onafhankelijke autoproducent die in opdracht van derden auto's produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland, en maakt sinds 2012 deel uit van industrieel familiebedrijf VDL Groep.

Na
Lees ook:
Na 2,5 jaar in de etalage moet industriereus Stork deze maand worden verkocht