Ga naar de inhoud
Domeinnaam gaat mee

Ruzie opgelost, failliete reparatieketen Fixers maakt doorstart

Een handvol winkels van smartphonereparateur Fixers gaat weer open. Beeld © Fixers

Het herstelbedrijf van kapotte smartphones Fixers, dat vorige maand plotsklaps failliet ging, maakt een doorstart. Van de oorspronkelijke 13 winkels gaat er minstens vijf door. De koper gaat verder onder de merknaam Fixers, en neemt ook de domeinnaam over.

Dat bevestigt curator Victor Kruit tegenover RTL Z.

Fixers wordt doorgestart door ondernemer Benjamin Albers van branchegenoot Monteur aan Huis. "Wij helpen nu klanten met ict-problemen op afstand, of komen bij hen voorrijden. Dankzij de overname kunnen klanten nu ook bij ons in de winkel komen", aldus Albers. "Andersom kunnen wij nu ook bij de klanten van Fixers langsgaan."

Opbrengst 175.000 euro

Volgens Kruit levert de verkoop in totaal 175.000 euro op, voor de goodwill, voorraden en inventaris. Omdat kredietverschaffer Rabobank het pandrecht op de voorraden had, gaat daarvan 40.000 euro naar de bank. In december werd nog 2 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. 

Veel
Lees ook:
Veel gegadigden voor doorstart failliete telefoonhersteller Fixers

Hoeveel vestigingen en personeelsleden Albers precies overneemt, is nog onzeker. "We willen er zoveel mogelijk overnemen, maar minstens vijf", aldus Albers. "Vanaf 19 juni willen we weer operationeel zijn, en kunnen mensen weer in de winkels terecht."

Albers denkt van Fixers wel een succes te kunnen maken. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Er zit een hele leuke groep mensen, echte professionals. Alle managementlagen, alle bobo's hebben we eruit geschrapt. Ik herken mezelf in de engineers. Ik ben mijn bedrijf op mijn achttiende begonnen, en uitgebouwd tot een omzet van 1,2 miljoen euro. Maar als het nodig is, sta ik zelf nog steeds in de zaak." 

Groeiplannen

Fixers werd in 2018 opgericht,onder meer door investeerders Michiel Mol (Lost Boys) en Stefan Nuijten. Het bedrijf repareert smartphones, tablets en laptops en groeide uit tot een keten van 13 winkels. Eind vorig jaar haalde Fixers via de mkb-beurs NPEX de al eerder genoemde 2 miljoen euro op om verder te kunnen groeien tot 35 vestigingen.

In februari liet Fixers echter al weten dat de groeiplannen niet doorgingen. Begin mei bleek de reparatieketen zodanig in de financiële problemen te zitten, dat uitstel van betaling werd aangevraagd. Enkele dagen later volgde het faillissement.

Ruzie rond domeinnaam

De curator probeerde in de afgelopen weken een doorstart te realiseren, maar werd daarbij gehinderd door een ruzie over de voor het bedrijf belangrijke domeinnaam. Die bleek namelijk geen onderdeel van de failliete boedel, maar op naam te staan van oprichter Nuijten.

Ruzie
Lees ook:
Ruzie over domeinnaam dreigt doorstart herstelbedrijf Fixers te frustreren

Nuijten wilde geld zien voor de domeinnaam, maar de curator wilde dat niet betalen. Uiteindelijk blijkt de koper van de gezonde bedrijfsonderdelen van Fixers toch ook de domeinnaam van de oprichter te hebben gekocht, voor 20.000 euro.

"Ik wil verder met Fixers als hoofdmerk", licht Albers toe. "Daarom was het van belang dat wij ook de domeinnaam zouden kunnen overnemen." Dat hij daarvoor uiteindelijk méér moest betalen, neemt hij op de koop toe. "Anders hadden wij alles zelf moeten opbouwen. Dat was veel duurder geweest."

Hoe
Lees ook:
Hoe herstelbedrijf Fixers van Michiel Mol bizar snel uiteenspatte