Ga naar de inhoud
Meer dan 15 geïnteresseerden

Veel gegadigden voor doorstart failliete telefoonhersteller Fixers

Ruim 500 klanten hadden nog spullen liggen bij failliet Fixers. Beeld © Mathijs Smit

De kans dat de failliete telefoonhersteller Fixers een doorstart maakt, is groot. Dat zegt curator Victor Kruit tegen RTL Z. "De winkels zitten op interessante A-locaties. Ik heb zo'n 15 tot 20 geïnteresseerde partijen gesproken."

Fixers werd eind 2017 opgericht door drie ondernemers onder wie Michiel Mol (ex-LostBoys), en richtte zich op de reparatie van mobiele telefoons, tablets en laptops. Mede dankzij overnames groeide het bedrijf afgelopen jaren uit tot een keten van 13 winkels in Nederland.

Beursgang

Eind vorig jaar zei Fixers klaar te zijn voor een nieuwe stap voorwaarts: de uitbreiding tot een landelijk dekkend netwerk van 35 vestigingen. Voor de financiering van het groeiplan haalde het bedrijf met de uitgifte van obligaties op de mkb-beurs NPEX twee miljoen euro op.

Telefoonverkoper
Lees ook:
Telefoonverkoper Leapp failliet, klanten in onzekerheid

Na in februari al te hebben aangegeven dat de groeiplannen wegens tegenvallers niet doorgingen, vroeg Fixers begin deze maand plotseling uitstel van betaling aan. Vlak daarna volgde het faillissement.

Hand op de knip

Volgens directeur Marcel Honsbeek had het bedrijf veel last van het onzekere economische klimaat. "Consumenten hielden de hand op de knip, ook voor reparaties. Ook hadden wij te maken met kostenstijgingen, van energie en huur. Maar het voornaamste was toch wel dat we te weinig mensen in de winkel kregen. Het is natuurlijk zuur dat het faillissement zo snel na de NPEX-financiering volgde." 

Curator Victor Kruit van HAUT Legal moet het bankroet afwikkelen. In dat kader verkoopt hij de waardevolle bedrijfsonderdelen, om geld op te halen voor de schuldeisers en de werkgelegenheid deels te behouden.

Doorstart

Op basis van het aantal geïnteresseerden en de ervaring met eerdere faillissementen zegt Kruit de kans op een doorstart groot te achten.

"Fixers heeft dertien winkels waarvan er een aantal op faillissementsdatum al dicht waren. Veel van die vestigingen zitten op interessante A-locaties. Ik heb inmiddels contact met 15 tot 20 partijen die geïnteresseerd zijn in een doorstart."

Volgens Kruit zitten de oorspronkelijke aandeelhouders daar overigens niet bij. "Zij wilden geen geld meer in het bedrijf steken, omdat ze er geen fiducie meer in hadden."