Ga naar de inhoud
Voor einde van het jaar

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, Aldi en PLUS

De vestiging van Jan Linders in Boxmeer wordt omgebouwd naar PLUS. Beeld © ANP Foto

Jan Linders heeft kopers gevonden voor de tien vestigingen die het van de hand doet voorafgaand aan de samenwerking met Albert Heijn. De meeste winkels van de supermarktketen gaan naar concurrent Jumbo. Ook PLUS en Aldi nemen winkels over.

Jan Linders en Albert Heijn kondigden eind vorig jaar aan te willen samenwerken. Jan Linders wordt daarbij franchisenemer van marktleider AH. 

Drie nieuwe eigenaren

Van de 63 winkels die Jan Linders nu nog heeft in het zuiden van het land, zouden 52 worden omgebouwd naar het Zaanse blauw. Nu blijkt dat de supermarkt in Beek niet wordt verkocht en dus ook wordt omgebouwd tot Albert Heijn. "We denken bij nader inzien dat er genoeg potentie is in dit marktgebied voor een Albert Heijn", zegt een woordvoerder desgevraagd daarover.

De overige tien winkels worden wel van de hand gedaan, en wel volgens deze verdeling:

  • Jumbo Supermarkten: Bunde, Gennep, Horst, Mill, Lent en Valkenburg
  • PLUS: Boxmeer, Klimmen en Weert
  • Aldi: Venlo
Supermarktketen
Lees ook:
Supermarktketen Jan Linders houdt op te bestaan na deal met Albert Heijn

Naar verwachting worden deze supermarkten nog voor het einde van het jaar omgebouwd. Het personeel dat er werkzaam is, verhuist mee naar de nieuwe eigenaar. Zij zijn inmiddels geïnformeerd over de voorgenomen verkoop.

Beste scenario

De verkoop is nog niet definitief. De ondernemingsraden van de verschillende supermarktbedrijven en mededingingsautoriteit ACM moeten nog akkoord gaan, schrijft Jan Linders in een toelichting op de verkoop.

Jan Linders gaat een samenwerking aan met Albert Heijn omdat de eigenaarsfamilie bang is dat het zelfstandig niet zou overleven op de langere termijn. De samenwerking met de marktleider bleek het beste scenario om het bedrijf ook in de toekomst draaiende te houden.