Ga naar de inhoud
Bedrijven

Warenhuis Topshelf huurt nog eens twee V&D-panden

De V&D-vestiging in Nijmegen. Beeld © ANP (Archieffoto)

Topshelf heeft ook de voormalige V&D-panden in Groningen en Nijmegen gehuurd. Eerder opende de sportkleding- en modewinkelketen al een nieuwe megastore met een ruimer assortiment in het oude V&D-pand in Arnhem.

Het bedrijf mikt op twaalf warenhuizen verspreid over het hele land. Het had voor het inlijven van de drie V&D-panden al vijf vestigingen, in Rotterdam, Utrecht, Leerdam, Beuningen en Cruquius. Het assortiment blijft bij de kleinere vestigingen vooral bestaan uit sportkleding en mode.

De nieuwe zaken zullen onder meer ook beauty-artikelen, parfums, modeaccessoires, reisbenodigdheden en schoolspullen verkopen. Ook zullen er bijvoorbeeld een kapper en chocolaterie te vinden zijn. "Wij zullen wat luxere en duurdere producten gaan verkopen dan de V&D, die de laatste jaren veel eigen merken in de winkel had liggen", benadrukt een woordvoerster het verschil met het failliete warenhuis. 

Vier nieuwe panden op het oog

In welke steden de andere vestigingen moeten komen is nog niet bekendgemaakt. "We zijn in gesprek over vier panden, maar die moeten wat heftiger verbouwd worden dan de panden in Arnhem, Groningen en Nijmegen." Ze moeten ergens tussen het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 worden geopend. 

Topshelf is niet de enige winkelketen die aast op panden van de failliete warenhuisketen V&D. De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay wil fors uitbreiden in Europa en is van plan om twintig vestigingen in Nederland te openen. Daarbij zou het ook z'n oog hebben laten vallen op panden van V&D, als de verhuurders in ieder geval de verbouwing ervan voor hun rekening willen nemen. Wat dat betekent voor Topshelf kon de woordvoerster niet zeggen.