Ga naar de inhoud
'Interne wijziging'

Grote storing bij Twitter, linkjes werkten niet

Twitter Beeld © Getty

Twitter had maandagavond last van een grote storing. Wie in de app of op een desktop op een linkje in een tweet klikte, kreeg een foutmelding. Volgens die melding was er een probleem met de API van Twitter, het systeem dat wordt gebruikt om met andere services te communiceren. Links werden ook weergegeven als grote kleurblokken. Iets na zeven uur, was het probleem verholpen.

Het probleem ontstond rond half zes. Bij allestoringen.nl kwamen in veertig minuten tijd bijna 900 meldingen binnen. Ook Tweetdeck, dat eigendom is van Twitter, werkt niet meer.

Onbedoelde gevolgen

"Sommige delen van Twitter werken momenteel mogelijk niet zoals verwacht. We hebben een interne wijziging doorgevoerd die enkele onbedoelde gevolgen had. We werken hier nu aan en zullen een update delen wanneer het is opgelost", zo meldt de supportafdeling van het bedrijf op Twitter.

Het is de tweede grote storing in een week tijd. Op 1 maart waren er ook veel problemen. Sommige bezoekers van het platform werden toen verwelkomd alsof ze nieuwe leden waren en niemand volgden. Anderen zagen geen nieuwe tweets voorbijkomen. Op verschillende storingswebsites meldden duizenden mensen zich die zeiden niet te kunnen tweeten.

Twitter
Lees ook:
Twitter was weer getroffen door grote storing

Elon Musk

Vorig jaar nam miljardair Elon Musk het bedrijf over. Hij ontsloeg een groot deel van het personeel en wilde diverse veranderingen doorvoeren. Sindsdien heeft de website veel storingen en zit het bedrijf in zwaar weer. Ook op de beurs fluctueert het aandeel flink.

Wat wil Musk met Twitter? 'Dit wordt moeilijker dan Tesla'

05:22