Bedrijven

Catawiki snelstgroeiende techbedrijf van Nederland

12 oktober 2015 10:56 Aangepast: 12 oktober 2015 11:37

Het online veilinghuis Catawiki is het snelst groeiende techbedrijf van Nederland. Het bedrijf zag zijn omzet de afgelopen vier jaar met liefst 45.080 procent groeien.

Het bedrijf uit Assen is daarmee de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast50, een verkiezing voor snelgroeiende techbedrijven. Oprichter René Schoenmakers: "We hebben ons hoge groeipercentage te danken aan onze 250 talentvolle mensen. Op dit moment is Catawiki nog heel erg op Europa gericht, maar we willen ons online veilinghuis ook wereldwijd bekend gaan maken."

Veiligsite voor bijzondere objecten
Catawiki werd opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen. Het begon in 2008 als een online dienst waar verzamelaars stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen en is sindsdien uitgegroeid tot een veilingsite voor bijzondere objecten. Kunst, sieraden, oldtimers en horloges zijn nu de populairste categorieën.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd een gigantische groei doorgemaakt en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de grote investeerders. Die pompten afgelopen jaar al meer dan 75 miljoen euro in de succesvolle onderneming. Catawiki heeft momenteel zo'n 250 werknemers en is actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. 

Rising Star Award
Bynder werd uitgeroepen tot Rising Star, een award voor de meest kansrijke tech start-up van Nederland. De jury lette hierbij onder meer schaalbaarheid, innovatie en omzetpotentie. Bynder is gespecialiseerd in Digital Asset Management (DAM) voor e-commerce-toepassingen.

De top 10:

  1. Catawiki, Assen
  2. Avanca International, Nootdorp
  3. Greenclouds, Rotterdam
  4. VolPGRID, Groningen
  5. GreenPeak Technologies, Utrecht
  6. Shifter, Amsterdam
  7. Seoshop Group, Amsterdam
  8. Meetingselect, Naarden
  9. Mybestseller, Rotterdam
  10. Vigilance, Nieuw-Vennep

Bekijk hier de hele top 50. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore