Ga naar de inhoud
Aangeboden door Wrapid

De wrap met een bodem: deze eetoplossing moet de wereld gaan veroveren

Beeld © Wrapid

Ondernemer Jessie van de Graaf verzon een oplossing voor een bekend eetprobleem. Door een wrap van een bodem te voorzien, moet het eten van een wrap een fluitje van een cent worden.

De beste ideeën ontstaan uit een gemis of noodzaak, vertelt Jessie van de Graaf. Zelf zat hij een paar jaar geleden een keer een wrap te eten. Daarbij merkte hij dat hij best wel zat te knoeien. Een oplossing leek er niet te zijn: "Als je de onderkant openlaat dan valt de vulling eruit. Vouw je ‘m dicht dan eet je de laatste paar happen vooral deeg."

Het knoeiprobleem

Van de Graaf vroeg zich af of dit anders kan en kreeg toen een eurekamoment: wat, als je een wrap maakt die onderaan afgesloten is? Hij ging op onderzoek uit en ontdekte tot zijn verrassing dat -hoewel voor de hand liggend- niemand eerder op dit lumineuze idee was gekomen. "Een optimale oplossing was er op dat moment simpelweg niet."

Als alternatief verzon Van de Graaf een nieuw type wrap maar dan mét een bodem, geperst in een mal. Die mal liet hij frezen en samen met een chef-kok gingen ze aan de slag. De eerste proof of concepts waren bemoedigend. Het lukte om een hermetisch afgesloten wrap te bakken die niet alleen smaakvol is, maar waarmee ook het knoeiprobleem tot het verleden behoort. "Daarmee was Wrapid geboren."

Comfortabel achter het stuur

Van de Graaf stelt zich voor dat je Wrapid straks in de supermarkt kunt kopen, kant-en-klaar of als basis met eigen ingrediënten. Maar ook de out-of-homemarkt, health- en fastfoodketens en festivals zijn potentiële verkoopkanalen.

De grootste kansen ziet hij -na anderhalf jaar door ontwikkelen- met name voor een doelgroep die Wrapid straks onderweg gaat eten. Een gemaksoplossing voor mensen met behoefte aan een snelle, smaakvolle en gezonde hap. "We hebben ‘m uitgetest met mensen in de auto: kun je een Wrapid comfortabel eten terwijl je achter het stuur zit? Dat blijkt het geval. Eten zonder morsen."

Gezonde varianten

Op dit moment staan er al vier soorten op het menu. Naast de naturel-variant (gemaakt van bloem) zijn dat spinazie, pompoen en rode biet. Deze groentewraps bestaan voor 44 procent uit groente. "Dat is een tamelijk hoog percentage, dat we voor elkaar krijgen door onze innovatieve perstechniek."

Wat is de status van Wrapid op dit moment? Het afgelopen jaar heeft Van de Graaf volop geïnvesteerd in de ontwikkeling van een machine die de wraps straks in grote volumes moet maken. Aan dit productieproces worden hoge eisen gesteld: "In de voedingsindustrie is een succesratio van 95 procent niet genoeg. Dat moet honderd procent zijn. Dat punt hebben we inmiddels bereikt."

In een luxepositie

Binnenkort opent de eerste, grote fabriekslijn. Wrapid werkt samen met een meester-kok voor de samenstelling van de receptuur. Een voedingstechnisch laboratorium helpt bij het volledig natuurlijk inrichten van het productieproces: "Wij zullen uitsluitend gezonde ingrediënten gebruiken."

Als start-up onderneming staat Wrapid nu op de drempel van de doorbraak. Vanuit sectoren zoals de bakkerijbranche en de out-of-home is er volgens Van de Graaf volop interesse. "We hebben machines, we hebben afnemers en we hebben een product. We zitten in de luxepositie dat we kunnen kiezen. Niet alleen de mensen die we Wrapid laten proeven vinden het een geweldig idee, ook onze toekomstige partners zien er heel veel heil in."

Ondernemerslounge (RTLZ) was vorige week aanwezig bij een feestelijke borrel en ‘Wrapid-proeverij’, waarbij de investeerders van het eerst uur aanwezig waren. Zie video hieronder voor een sfeerimpressie:

Wrapid is genoteerd aan Bondex, de MKB-beurs die onderdeel is van Nxchange. De eerste investeringsronde voor Wrapid is inmiddels met succes afgerond. Zojuist is een nieuwe investeringsronde gestart. Geïnteresseerden kunnen al investeren vanaf 875 euro. Meer informatie vind je hier

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Wrapid en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van RTL Nieuws.