Ga naar de inhoud
Witwasonderzoek

Ton van Veen neemt tijdelijk roer supermarktgigant Jumbo over

Ex-CFO Ton van Veen keert weer terug in de directie van Jumbo. Beeld © ANP

Ton van Veen, commissaris bij Jumbo, gaat tijdelijk leiding geven aan het directieteam van de supermarktketen. Het bedrijf maakte eerder al bekend dat Frits van Eerd zich tijdelijk terugtrekt als topman van Jumbo.

Van Eerd werd onlangs vrijgelaten nadat hij een aantal dagen vastzat omdat hij verdachte is in een witwaszaak.

Witwasonderzoek

Op meerdere plekken in Nederland werden doorzoekingen uitgevoerd in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Onder andere de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther werd daarbij doorzocht.

Jumbo-topman
Lees ook:
Jumbo-topman Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als directeur

Frits' zus Colette Cloosterman-Van Eerd gaat als gedelegeerd commissaris 'de verbindende rol vervullen tussen de organisatie, de raad van commissarissen en de familie', maakte het concern dinsdag bekend.

Niet onberoerd

Ook wordt zij tijdelijk vicevoorzitter van de raad van commissarissen, de plek die door Van Veens tijdelijke stap naar de directie vrijvalt.

Had
Lees ook:
Had Jumbo-topman kunnen weten van dubieuze reputatie Theo E.?

"De recente ontwikkelingen rondom Frits laten ons niet onberoerd. Vanzelfsprekend krijgt hij alle steun en respect bij het moeilijke besluit zich tijdelijk terug te trekken uit de Jumbodirectie", zegt Karel van Eerd, voorzitter van de raad, in een persbericht.

Logische kandidaat

Ton van Veen is een logische kandidaat om het roer van Jumbo tijdelijk over te nemen. Hij was tussen 2004 en 2022 financieel directeur van Jumbo, dat in deze periode uitgroeide tot de tweede grootste supermarktketen van Nederland.

Inmiddels telt Jumbo zo'n 700 vestigingen en een omzet van bijna 10 miljard euro. Van Veen geldt bovendien als vertrouweling van de oprichtersfamilie Van Eerd.