Ga naar de inhoud
Mogelijk vertrek in november

Deliveroo wil stoppen in Nederland, bezorging levert te weinig op

Een bezorger van Deliveroo in Groningen. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Pech voor de kleine fanschare van bezorgdienst Deliveroo. Het maaltijdbezorgbedrijf is van plan om eind november te stoppen in Nederland. Het besluit is nog niet definitief, meldt het bedrijf in een mail aan klanten.

De reden is simpel: er wordt te weinig geld verdiend in ons land. Deliveroo is in elf landen actief, en het bedrijf wil in alle landen waar het bezorgt, de nummer een of twee op de plaatselijke markt zijn. In Nederland is dit niet het geval, ons land is slechts goed voor 1 procent van de geschatte waarde van het van oorsprong Britse bedrijf. 

Een plekje veroveren in de top van de Nederlandse maaltijdbezorgmarkt ziet het bedrijf niet meer gebeuren. Om dit te halen zou er 'onevenredig' veel geld in gepompt moeten worden en dan nog is het bedrijf niet zeker van z'n zaak. 

Te weinig rendement

Kortom: de aandeelhouder grijpt in. Het plan om te stoppen komt voort uit 'de gedisciplineerde focus' op zoveel mogelijk winst halen op iedere euro die wordt geïnvesteerd, meldt het bedrijf. 

Zwaarwegend
Lees ook:
Zwaarwegend advies aan Hoge Raad: bezorgers Deliveroo geen zzp'er

Het bedrijf gaat nu in overleg met vakbonden en medewerkers over hoe de boel wordt beëindigd. Die gesprekken gaan onder meer over steun aan werknemers als Deliveroo ermee gestopt is, laat een woordvoerder weten. 

Dat zal naar verwachting eind november zijn. Tot die tijd blijft het nog mogelijk om via Deliveroo te bestellen, belooft het bedrijf aan klanten. Nog ongebruikt tegoed of een cadeaukaart blijven tot die tijd ook nog geldig.