Ga naar de inhoud
Voor tegoeden boven 100.000 euro

Na ABN, Rabo en ING stopt ook Volksbank met negatieve rente

Een filiaal van De Volksbank in Zaandam. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Kim van Dam

Als laatste van de vier grote banken in ons land heeft ook De Volksbank besloten om te stoppen met het rekenen van negatieve rente over het spaargeld van vermogende klanten. Het bedrijf achter de merken SNS, ASN en RegioBank rekent tot 1 oktober nog een half procent rente over spaargeld boven 100.000 euro.

Na die datum 'verhoogt' de bank de rente tot 0 procent, meldt het staatsbedrijf. De stap volgt op de renteverhoging met 0,5 procentpunt die de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week doorvoerde. De ECB maakte daarmee een einde aan een periode van negatieve rentes in de eurozone, die acht jaar duurde.

Rabobank
Lees ook:
Rabobank stopt met rekenen negatieve rente op spaargeld

Goed nieuws voor grote spaarders dus, maar nog niet voor klanten met een bescheidener vermogen. Want de bank verhoogt de rente voor tegoeden van minder dan een ton nog niet. Die blijft 0 procent.

De Volksbank is de laatste van de vier grote Nederlandse banken die aankondigt dat het de negatieve rente afschaft die het aan klanten rekende. ABN Amro en ING kondigden dit al halverwege juni aan. Bij deze banken gaat de verandering in op respectievelijk 1 augustus en 1 oktober.

Grootbanken,
Column:
Grootbanken, verhoog de rente van kleine spaarders eerst!

Rabobank maakte eind vorige week bekend dat het klanten niet langer meer laat betalen voor het stallen van hun spaargeld bij de bank. En ook hun klanten hoeven vanaf 1 augustus al geen negatieve rente meer te betalen.

Reken er niet op dat de spaarrentes snel gaan stijgen:

02:44
Bron: RTL Z