Ga naar de inhoud
Omgekeerde vlag

Van der Valk: steun Schipholhotel voor boeren 'ongelukkige actie'

Van der Valk heeft hotels door heel Nederland Beeld © ANP Foto/HH/Harold Versteeg

Hotel- en restaurantketen Van der Valk wil geen partij kiezen in de discussie over de acties van boeren tegen het stikstofbeleid van de regering. De afbeelding die vrijdag korte tijd aan de gevel van het Van der Valk-hotel bij Schiphol te zien was, is een 'ongelukkige actie' geweest.

 "Het had eigenlijk niet moeten gebeuren", aldus een zegsman van de keten.

Langs de A4

Op de metersgrote digitale afbeelding die vrijdag werd uitgerold viel te lezen dat Van der Valk de boeren steunt. Ook werd op het billboard de Nederlandse vlag ondersteboven afgebeeld, een symbool van het boerenprotest. Het beeld was vanaf de snelweg A4 goed te zien voor het voorbijrazende verkeer.

's Lands grootste restaurant- en hotelketen benadrukte dat de uiting niet van de keten kwam, maar van een enkeling bij de vestiging langs de A4 ter hoogte van Hoofddorp. De familie die het hotel runt, heeft een familiaire band met een melkveehouderij. Het landelijke boerenprotest van vrijdag om 15.00 uur was de reden om voor deze afbeelding te kiezen.

Afzijdig

Verschillende Van der Valk-vestigingen werden daarna verrast met de vraag of de keten de boeren steunt in hun protest. De zegsman benadrukt dat de oproep van vrijdag aan de gevel van het hotel niet breed gedragen wordt. "Wij houden ons afzijdig van politieke discussies. Dat hebben we altijd gedaan", zo klinkt het.