Ga naar de inhoud
'Nog 35.000 wachtenden'

Tienduizenden in de wachtrij: Ticketmaster stopt ticketverkoop Bruce Springsteen

Bruce Springsteen tijdens zijn concert op het Haagse Malieveld, in 2016. Beeld © ANP Foto

Van vreugdesprongetjes omdat Bruce Springsteen volgend jaar een extra concert geeft in Nederland, naar diepe frustratie omdat de site van Ticketmaster niet meewerkt. Veel fans van The Boss zijn teleurgesteld omdat het vandaag onmogelijk lijkt om een kaartje te krijgen. De verkoop is inmiddels stilgelegd omdat de technische problemen bleven aanhouden.

Donderdag 2 juni wordt de ticketverkoop voor alle shows weer hervat, meldt de ticketverkoper

Tweede show

"Vanwege een technisch probleem vanmorgen hebben we de verkoop van Bruce Springsteen & The E Street Band moeten uitstellen", zegt Ticketmaster in een statement. "Dit tot onze grote spijt, we begrijpen dat dit erg frustrerend is voor Bruce Springsteen-fans. Onze excuses voor het ongemak."

Mensen die hun bestelling al hadden afgerond en betaald, houden recht op hun tickets, zegt een woordvoerder. Zij hoeven niet opnieuw de wachtrij in.

De hele ochtend klaagden fans al over de slechte bereikbaarheid en communicatie over de kaartverkoop. Bruce Springsteen treedt op 25 mei volgend jaar op in de Johan Cruijff ArenA. Woensdag werd er een tweede show in Amsterdam aangekondigd, voor 27 mei. Daarnaast geeft hij op 11 juni een concert in Landgraaf.

Ticketmaster
Lees ook:
Ticketmaster onder vuur om storing tijdens verkoop McCartney

Volgens concertorganisator MOJO is het eerste optreden bijna uitverkocht. Het is onduidelijk hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn voor het tweede optreden in Amsterdam.

Intussen regent het honderden meldingen op Allestoringen en spuien teleurgestelde ticketkopers hun gal op onder andere Twitter.

Veel mensen hebben wel tickets kunnen selecteren, maar kregen een foutmelding bij het afrekenen. Vervolgens werden ze weer achteraan in de wachtrij gezet, waar nog duizenden anderen in stonden.