Klucht duurt voort

Curator Spyker: topman Muller blijft beloven, maar betaalt niet

04 mei 2022 11:17 Aangepast: 04 mei 2022 12:40
Spyker-topman Victor Muller in een B6 Venator. Beeld © ANP

Er komt maar geen einde aan de klucht rond het bankroet van sportwagenbouwer Spyker. Topman Victor Muller belooft al jaren schuldeisers van de failliete Spyker-bedrijven schadeloos te stellen, maar heeft dat nog steeds niet gedaan.

Dat blijkt uit het nieuwste faillissementsverslag van Spyker NV. Daarin schrijft curator Dennis Steffens dat hij de toegezegde anderhalf miljoen euro nog steeds niet heeft ontvangen.

Geen betaling

"Sinds januari heeft de curator de Spyker vennootschappen en de heer Muller herhaaldelijk verzocht om de voor de akkoorden benodigde en overeengekomen bedragen op de derdengeldenrekening te storten", aldus het verslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Topman Muller lost faillissementsschuld Spyker toch niet in

"Hoewel steeds toezeggingen worden gedaan, heeft geen enkele betaling plaatsgevonden. De curator is dan ook doende de verkoop van de merkenrechten zo spoedig mogelijk op te starten."

Geen wedergeboorte

Na het faillissement van Spyker NV begin vorig jaar, sloot curator Steffens een akkoord met oprichter Victor Muller over de schadeloosstelling van de schuldeisers van het bedrijf. Maar Muller kwam niet over de brug.

Afgelopen jaar kondigde Steffens vaker aan de merkrechten en de intellectuele eigendomsrechten van Spyker te verkopen, als alternatieve manier om geld voor de schuldeisers te genereren. Tot dusverre bleef de verkoop echter uit, omdat oprichter Muller steeds nieuwe beloftes deed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe zakenpartner Victor Muller op sanctielijst VK

Eind vorig jaar kondigde de ondernemer zelfs voor de tweede keer een wedergeboorte van de sportwagenbouwer aan, met hulp van een paar puissant rijke Russen. Van die plannen werd evenmin meer iets vernomen.   

Aan het lijntje

Ook in het faillissementen van de marketing- en onderhoudsdochters Spyker Events en Spyker Services, die failliet gingen in respectievelijk 2014 en 2020, werden de curatoren jarenlang door Muller aan het lijntje gehouden.

Dat leidde ertoe dat curator Willem Jan van Andel van Spyker Events uiteindelijk het faillissement van Spyker NV aanvroeg. Afgelopen maart schreef Van Andel in zijn laatste faillissementsverslag dat hij nog steeds in afwachting is van een uitkering.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van